Изхвърляне на стари килими и мокети с прах

Изхвърляне на стари килими и мокети в София 

Когато поръчате изхвърляне на стари килими и мокети ще разберете че хигиената е задължителна за нормалния здравословен живот на хората. В някои случаи, обаче, тя не е достатъчна, за да успее човек да възстанови първоначалния вид на килимите и мокетите, които използва в жилището си. С времето е нормално да се получат редица трайни наслагвания, лекета от всякакъв вид, изтъняване на тъканта. Всичко това изисква незабавна подмяна на килима или мокета.

Изхвърляне на стари килими и мокети

Изхвърлянето на старите подови постелки- килими и мокети- е най-лесния начин да разрешите проблема. Многото прах, петна от всякакъв произход, залепените топки косми и козина от домашните любимци. В такъв случай се налага използването на професионални почистващи препарати и всякакви качествени технологии.

Какво трябва да знаем при почистването им

Когато почиствате килимите и мокетите в дома си, имайте предвид материята и използвайте препарата, който е подходящ за съответната материя. Ако вашият килим е от вълна, с копринени детайли и малко памучни нишки, трябва да знаете, че са по-чувствителни е необходимо да се използват по- щадящи химикали. Редовното използване на прахосмукачка за почистване на килимите и мокетите в дома е един от основните методи, който може да запази добрия вид на подовата настилка.

При появата на прясно петно, трябва да внимавате с отстраняването му, защото е необходим професионален подход.

Търкането на килима в една точка може да го увреди необратимо. Можете да протриете килима или да направите така, че петното вместо да се заличи, да изпъкне повече. Някои лекета по подовите настилки са много по-упорити, отколкото сте очаквали. За да успеете да ги отстраните, ще трябва да приложите няколко обработки.

Един от съвременните и ефективни начини за качествено почистване  на петна от килими и мокети е използването на прахосмукачки, които перат или почистват с помощта на пара. Има и фирми, които предлагат почистване с подобни професионални машини. Петната получени от разливане на белина и някакъв друг избелващ и разграждащ препарат върху килимите, не могат да бъдат отстранени. И ако това наистина се е случило с килима ви, имате два варианта за реакция: или да опитате да скриете петното с някоя мебел, или да изхвърлите стария килим или мокет.

Баба съветва да почистим килима така

Последната ефикасна рецепта, която можете да използвате, е от времето на баба ви- смесете оцет и вода. В случай, че сте опитали всичко възможно и няма резултат, време е да изхвърлите старите килими и мокети и да потърсите нови. За тяхното изхвърляне можете да се погрижите и  сами, но пътя до сметището все пак ще е за ваша сметка. Можете да потърсите фирма за изхвърляне на стари вещи, която бързо ще се справи с проблема и ще освободи терена за постилане на нови килим или мокет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.