Хамали за преместване на вещи и стари мебели

Евтино преместване на багаж, вещи и мебели

След като сте опаковали по- голямата част от вещите  и мебелите, които сте решили да вземете със себе си при преместването в новото жилище, можете да се обадите на транспортната фирма, за да уговорите за ден и час за товарене и извозване на багажа.

Преместване на вещиТоваренето в каросерията на камиона също си има своите тънкости. Дори и да е ясно, че няма да се налага да товарите в камиона вие, а хамалите, добре е да сте наясно кое кога и как трябва да бъде качено и подредено, за да знаете към кое да насочите вниманието на хамалите.

Извозване на мебели и багаж

В товарният автомобил се товарят първо най- големите и най- тежки предмети като печки, перални, сушилни, хладилник, съдомиялна. За тях са необходими поне двама човека за пренасянето им. Нареждат се на гърба на кабината на камиона. Сложете ги в изправено положение и на противоположната страна на каросерията сложете такива вещи, които да балансират тежестта в каросерията.

Използвайте подложки за мебели, за да можете да предпазите дървената повърхност и ъглите на вашите мебели.

След тежките предмети, наредете в камиона по- дългите предмети като матраци, табли, огледала, мека мебел. Те трябва да се наредят до най- дългите страни на камиона в изправено положение, за да се спести място.

Залепете заедно рамките на леглата, масите, бюрата с тиксо. При навиването на килимите, сложете във вътрешността им някои дълги и чупливи предмети като стойки за лампи, ски, щеки. Покрийте двата края на навития килим, за да предпазите самия килим от увреждане и да се предотврати изпадането на навитите вътре предмети.

Транспортни и хамалски услуги при преместване

След като са подредени всички тези неща, започнете с товаренето на най- тежките и големи кутии с вещи. С тях трябва да се запълнят всички празни места под и около натоварените мебели. Подреждайте така, че най- леките кутии да са най- отгоре. Нареждайте кутиите на редове, а в пространството между тавана на каросерията на камиона и последния ред с кутии сложете меки предмети, полиетиленови чували, пълни с   дрехи, завивки и спално бельо.

На най- горния ред в камиона трябва да се наредят кутиите с чупливи предмети. Всичко трябва да наредено така, че да не се мести при завоите или при минаването през дупки на пътя. За да можете да постигнете това, на празните места под маси, бюра или рамки, трябва да се напъхат одеяла, чували с дрехи, бельо, кърпи.

Хамали за преместване на мебели и вещиРазбира се, хамалите много добре знаят кое как трябва да бъде наредено в камиона и се справят отлично с тази задача. Вашата роля е да ги ориентирате кое какво е от опакованите мебели и кутии, за да знаят как да ги наредят.

По- важните документи и ценни предмети, както и необходими медикаменти, носете с вас, не ги оставяйте в камиона, тъй като има опасност да бъдат загубени измежду многото други кутии.

След като всичко е наредено както трябва от хамалите, транспортното средство ще отпътува към новия ви дом по предварително уточнен маршрут.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *