Преместване на багаж и мебели

Извозване и опаковане при преместване на багаж и мебели в ново жилище

Независимо дали ще използвате професионални хамали или сте си наели камион, който ще управлявате сами, подготовката на мебелите за преместване може да се окаже доста стресиращо.

Преместването на личен багаж и мебели може да се окаже непосилно за вас. Затова е желателно да знаете с какво се захващате и да вземете необходимите мерки за целта. В противен случай рискувате да се провалите или да изразходите повече от необходимото време и усилия за целта.

Големите модули от мебелите, като например меката мебел, леглата на два етажа, старинни скринове и комплектите за хранене, всичко това се оказва далеч по- сложно, от това да се опаковат вашите книги и рамки за картини. Въпреки това, професионалните хамали ще се заемат с вашите мебели и ще гарантира, че ще пристигнат в добро състояние до новото ви жилище.

Преместване мебели и багаж

Ако вие трябва да се заемете с опаковането, ще трябва да бъде добре подготвени и организирани.

Опаковайте мебели за преместване със събираните предварително опаковъчни материали, разглобете всичко, което може да бъде разглобено и опаковайте всички модули поотделно.

Списък на мебелите за преместване

Направете списък на това, което ще опаковате и преместите. Той ще ви помогне да определите колко опаковъчен материал ще ви е необходим.

Преценете какви материали ще ви бъдат нужни

Направете списък за необходимия опаковъчен материал. Ще са ви необходими опаковъчни лепенки, балонни обвивки, найлон, листове  картон, одеяла за мебели и стари кърпи и парцали.

Говорете с продавачите и доставчиците на магазините около вас, да ви запазят кашони и кутии от стоките, които получават.

Почистете вещите и мебели

Почистете мебелите. Почистете праха от всичко, което планирате да преместите. Няма никакъв смисъл да се опаковат мръсни мебели и така да ги транспортирате в новия си дом. Едва ли искате да прекарате времето си в почистване на разопакованите мебели след като се преместили.

Демонтаж и подготовка за преместване

Махнете всичко от вътрешността на мебелите. Това ще ги направи по-леки и по-лесно ще се транспорт.

Изпразнете всички чекмеджетата. Извадете всичко от  шкафовете, лавиците и другите части на мебелите. Всички тези елементи трябва да бъдат опаковани поотделно.

Демонтаж при преместване на мебели и багаж

Демонтирайте всичко, което може да бъде свалено, за да улесните товаренето и транспортирането. Свалете краката на масите и столовете, таблите на леглата и вратичките на шкафовете. Хамалите могат да ви дадат брошура с инструкции.

Преместване на мебели и багаж в София

В крайна сметка, ако прецените, че не ви достигат силите, за да извършите собственоръчно преместване на багаж и мебели от жилището си – винаги може да потърсите хамали!

Майстори.ком може да ви предложи адекватни хамалски и транспортни услуги при преместване на мебели; офис техника; лични вещи и всякакви други подобни предмети. Осигуряваме транспорт и квалифицирани лица. Разчитайте на нас и няма да ви подведем! Ние сме на среща!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.